• تاریخ انتشار : 1399/01/12 - 14:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2587
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با ثبت گرنت کووید در سامانه پژوهشیار

دکتر صحراییان از تصویب 133 طرح پژوهشی در زمینه کرونا خبر داد

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهش در زمینه ویروس کرونا کووید 19 را در راستای کمک به درمان خواند و از پژوهشگران خواست تا پیش از کارآزمایی بالینی و اتمام کامل طرح، از انتشار نتایج پژوهش خودداری کنند.

دکتر محمد علی صحراییان، معاون پژوهشی دانشگاه، گفت: پس از شروع بحران کرونا کووید 19 در کشور، دانشگاه های مختلف اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز مسیری سریع (fast track) برای تصویب پروپوزال ها ایجاد کرد؛ به نحوی که حدود 80 درصد از پروپوزال ها در کمتر از یک هفته به تصویب رسیدند. همچنین گرنت کووید یا گرنت کرونا در سامانه پژوهشیار ثبت شد.

وی از ثبت بیش از 150 پروپوزال طی سه هفته اخیر (هفته ای 50 پروپوزال) در این سامانه خبر داد و تصریح کرد: تا کنون 133 طرح به تصویب رسیده و مجوز دریافت کرده است. همچنین از بین 150 طرح ثبت شده، 33 طرح کارآزمایی بالینی هستند که به صورت یک مرکزی یا چند مرکزی در بیمارستان های مختلف در حال انجام هستند. مابقی طرح ها نیز به بررسی همه گیر شناسی ویروس کرونا، اثرات کرونا بر شرایط اقتصادی، اجتماعی و روانی جامعه و همچنین بررسی اثرات کرونا بر خستگی کادر درمان می پردازد.

دکتر صحراییان، آمادگی دانشگاه برای مشارکت در مطالعات جهانی را اقدامی مثبت خواند و گفت: در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی تهران در یکی از مطالعات سازمان بهداشت جهانی شرکت کرده و مراکزی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مطالعه وارد شدند.

معاون پژوهشی دانشگاه سپس به فعالیت شرکت های دانش بنیان دانشگاه اشاره کرد و افزود: از زمان شیوع کرونا در ایران، یکی از شرکت های دانش بنیان، تولید ماسک خود را به سه برابر قبل افزایش داده است. دو شرکت دانش بنیان دیگر نیزبرای تحقیق در زمینه واکسن به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند. همچنین در زمینه داروهای پیشنهاد شده برای درمان کرونا ویروس، یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه، مشغول تحقیق برای ساخت نمونه داخلی این داروهاست. در واقع شیوع کرونا موجب شد که پژوهشگران نیز همزمان با فعالیت کادر درمان که در خط مقدم مقابله با این ویروس هستند، فعالیت پژوهشی خود را افزایش دهند.

دکتر صحراییان، پژوهش در زمینه کووید را تسهیل گر مسیر درمان دانست و خاطر نشان کرد: امروز در شرایط بحران لازم است به سوالاتی پاسخ دهیم که در حوزه درمان و همه گیر شناسی مطرح شده است ازاین رو پژوهش هایی در اولویت این گرنت قرار دارند که مشکلی را از جامعه حل نمایند و نه آن که صرفا بخواهد به یک مقاله منجر شود.

وی همچنین بر رعایت موازین و اصول اخلاقی در پژوهش تاکید کرد و گفت: در این شرایط، برای دانشگاه مهم است که پژوهش ها با رعایت موازین اخلاقی انجام شود و تولیدات علمی آن بر پایه اصول صحیح باشد. حتی یک مورد باز پس گیری مقالات می تواند فعالیت های مثبت دانشگاه را خدشه دارد کند.

معاون پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: تمامی تولیدات علمی، پیش از انتشار باید به تایید کمیته اخلاق و حوزه معاونت تحقیقات و فناوری برسند تا در این شرایط گفته ها و مطالب مختلف از کانال های متفاوت منتشر نشود. بر این اساس مقرر شده است تا در صورتی که دانشگاه موفق به تولید دارو و یا واکسنی موثر در زمینه کووید 19 شد، انتشار آن پس از مراحل علمی با هماهنگی وزارت بهداشت انجام شود و پیش از اینکه مطالعه ای قدرت و شواهد کافی برای نشان دادن تاثیر بر کرونا را نداشته باشد، در رسانه ها منتشر نشود.

وی انتشار اخبار متناقض در خصوص تاثیر داروهای مختلف بر کرونا را موجب سردرگمی تیم درمان دانست و یاداور شد: وزارت بهداشت در این مدت 2 کمیته اخلاق را به دلیل تصویب طرح هایی که از پایه علمی برخوردار نبودند، معلق کرده و این نشان از دقت و حساسیت وزارت بهداشت برای انتشار مطالعات علمی دارد. در زمینه کرونا امروز سوالات بسیار زیادی مطرح است و این سوالات تنها از طریق پژوهش قابل پاسخ گویی است. از این رو تحقیقات در همه ابعاد باید تقویت شود تا بتوانیم پاسخگوی سوالات باشیم.

دکتر صحراییان با بیان اینکه امروز پژوهش برای کمک به درمان است و نباید مانعی برای آن باشد، تاکید کرد: کرونا ویروسی بود که دنیا را درگیر کرد و حتی کشورهایی که از لحاظ علمی پیشرو بودند، نتوانستند پاسخگوی سوالات جامعه باشند. یادمان باشد که حتی اگر بتوانیم یکساعت زودتر به سوالات پاسخ دهیم ممکن است بتوانیم از آسیب رسیدن به هموطنانمان جلوگیری کنیم. سرعت انتشار ویروس بسیار زیاد است از این رو لازم است که ما نیز سرعت پاسخگویی به ناشناخته ها را زیادتر کنیم و همه گروه های بالینی و علوم پایه صرفا به جهت نجات بیماران تلاش کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد دانشگاه علوم پزشکی تهران که همواره پیشرو بوده است با استقبال خوب پژوهشگران در این زمینه نیز پیشرو باشد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 152856
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

نیکی

نیکی

99/01/13 - 22:00

تا 20 فروردین برای ارسال طرح وقت هست. نه؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *